Kinesisk nakenhund, Chinese crested, Powder Puff

Kinesisk nakenhund (Chinese Crested Dog) finns i två varianter, en hårlös och en med päls (Powder Puff) . I en och samma kull valpar kan man hitta både den nakna varianten och Powder Puff. De båda varianterna är till stor del lika. Det som skiljer är päls, tänder och tassar.

En kinesisk nakenhund är alert, intelligent, påhittig och självständig. De vill gärna vara sin ägare till lags. Tycker om sällskap och leker gärna med andra hundar. I regel kan de gå lika långa promenade som sin husse eller matte. Dock är det viktigt att änka på att vid låga temperaturer bör man inte rasta alltför länge. Detta gäller särskilt den nakna varianten. Powder Puff klarar i regel lägre temperatur bättre. Många väljer att klä på sin hund under den kalla årstiden. Båda varianterna bör badas 1 gång per vecka. Nakenhunden behöver hudvård så att huden hålls smidig medan powder puff behöver pälsvård.

Kinesiskt nakenhund kan fungera bra som agilityhund. Men hunden har en egen vilja och kan ibland få större intresse för något annat i omgivningen och blir då inte lika intresserad av att delta!

Kinesisk nakenhund är en graciös liten hund som ofta är glad – aldrig aggressiv. Det finns uppgifter på hundar som blivit över 15 år gamla.

Alla färger och färgkombinationer är tillåtna i rasen.

Mankhöjd: Hanhund 28-33 cm, Tik 23-30 cm
Vikt: max 5,5 kg

—————

Rasklubb

Rasklubb: http://www.ccclub.se/

————–

Inskickade bilder:


Chinese Crested Puma 17 mån


Powder Puff Trixie 4 år


Chinese Tik nästan 2 år


Chinese crested boy