Jack Russell Terrier

Jack Russell Terrier är en engelsk ras – en bra jaktterrier men också en utmärkt sällskaps hund. En aktiv och livlig hund som är orädd men vänlig.

Jack Russell är en hund som både gillar att leka och att jaga, som har ett gott självförtroende och också oftast en stor personlighet. En orädd hund som alltid är vänlig mot människor.

I mitten av 60-talet kom den första Jack Russell Terriern till Sverige. Först 2001 var det möjligt att registrera sin Jack Russell i Kennelklubben.

Det finns två hundraser som utvecklats ur så gott som samma linjer – Parson Russell Terrier och Jack Russell Terrier. Den enda skillnaden är egentligen storlek och proportioner. Parson Russell Terrier är den högre, mer kvadratiskt byggda varianten, medan Jack Russell Terrier är känd som den lågbenta, lite längre hunden.

Pälsen kan vara slät, sträv eller raggig. Ofta är en Jack Russell mest vit med bruna och svarta tecken. Jack Russell skall vara längre än vad den är hög. Svansen kuperas i vissa länder – i Sverige är detta förbjudet.

Mankhöjd: 25-30 cm
Vikt: 5-6 kg

—————

Rasklubb Jack Russel Terrier

Rasklubb: http://www.jackrussellklubben.se/

—————

Inskickade bilder:

Jack Russell Terrier

Jack Russel – Nelia med päls broken

Jack Russell Terrier

Min älskade Gustaf: Som spårlöst försvann den 27/10 från hemmet endast 8 mån gammal.Mkt saknad och älskad

 

Jack Russell Terrier

Jack Russel – Diza

 

Jack Russell Terrier

Jack Russel Ludde 3 år