Italiensk vinthund

Italiensk vinthundItaliensk vinthund är en liten högbent hund som påminner om en greyhound – fast i litet format. Det är en graciös liten hund som är extremt snabb. Den lär ha funnits på målningar redan 500 f Kr så det är en mycket gammal ras. Den fanns förr i finare familjer som t.ex. adelsfamiljer. Den moderna varianten har förädlats av framförallt italienska, men också tyska och österrikiska uppfödare.

Den Italienska vinthunden kan jaga småvilt men idag används den framförallt som sällskapshund. Det är en mycket rörlig, intelligent och tillgiven hund. Italienarna är oftast mycket sociala och frammåt hundar som älskar alla människor och beskrivs ibland som en “kärlekstörstande bebis” av många då den bara vill vara nära nära och de flesta italienare sover under täcket med matte och/eller husse.

Färgerna kan variera: svart, grå eller isabellfärg i olika nyanser. Hunden är oftast enfärgad men vita inslag på bringa och tassar kan ibland förekomma.

En Italiensk vinthund kräver en hel del motion. Den är ofta känslig för kyla och kräver kläder vintertid i vårt kalla klimat.

Mankhöjd: 32-38 cm
Vikt: 3-5 kg

——————

Rasklubb

Rasklubb: http://www.sriv.se/

——————

Inskickade bilder:

Italiensk vinthund

Essi, italiensk vinthund. Hon är 1 år och 4 månader samt väger 3.4 kg