3. Långpromenad med hund

En långpromenad med din lilla hund ger en mängd nya intryck. Lukterna runt kvarteret känner din hund igen, men om du beger dig ut på nya promenadstråk känner din hund nya lukter och får nya intryck.

En långpromenad ger många spännande upplevelser för din lilla hund. Kanske möter ni andra hundar än vanligt, kanske går ni förbi ett hus där det bor flera katter, kanske passerar ni en slänt där det finns en massa kaninhål, kanske passerar ni några änder som simmar i en damm. Denna omväxling ger mental träning för din hund.

Förutom att ni får motion – både du och din hund – så umgås ni i olika situationer. Så en varm rekommendation – ta en långpromenad då och då. Varför inte gå långt iväg och ta bussen hem igen – då kommer ni iväg längre och ser nya delar av världen.

Det kan vara enkelt och frestande att släppa ut hunden i trädgården. En del säger också att en liten hund inte behöver gå så långa rundor. Vi håller faktiskt inte med! Så – glöm inte bort att ta en långpromenad med din lilla hund!! Passa på att få nya intryck, bra motion och fler upplevelser tillsammans – hunden orkar faktiskt gå en rejäl runda, den slipper bli överviktig och framförallt så mår den mycket bättre!